Gratis bezorgd vanaf € 250,-
Snelle en flexibele levering
Vakkundig advies voor elke klus
Vloerverwarming direct van de fabriek
Bij vloerverwarmingssystemen wordt onderscheid gemaakt tussen hoog- en laagtemperatuursystemen en systemen die gebruik maken van blok- of stadsverwarming. Bij al deze cv systemen blijft het principe van stralingswarmte hetzelfde, maar het verschil zit in de temperatuur van het aangevoerde water waarvan het systeem gebruik maakt.
Lees meerBij vloerverwarmingssystemen wordt onderscheid gemaakt tussen hoog- en laagtemperatuursystemen en systemen die gebruik maken van blok- of stadsverwarming. Bij al deze systemen blijft het principe van stralingswarmte hetzelfde, maar het verschil zit in de temperatuur van het aangevoerde water waarvan het systeem gebruik maakt.
De warmtebron bepaalt hierbij of er een open of gesloten systeem moet komen. Is de bron een CV-toestel of stadsverwarming, dan is meestal een mengcollector met circulatiepomp nodig. Is de bron een warmtepomp of andere laagtemperatuur-warmtebron (aanvoertemperatuur < 45 °C), dan valt de keuze op een open collector zonder pomp.
We spreken van hoogtemperatuur- of HT-systemen als de aanvoer-temperatuur vanuit de warmtebron tussen de 65 °C en 90 °C ligt.
Als vloerverwarming wordt aangesloten op een CV-systeem met een hoge aanvoertemperatuur, dan worden hiervoor mengcollectoren met een circulatiepomp toegepast.
Eigenschappen:
We spreken van laagtemperatuur- of LT-systemen als de aanvoer-temperatuur vanuit de warmtebron tussen de 30 °C en 65 °C ligt.
Hierbij wordt nog onderscheid gemaakt tussen open LT-systemen (aanvoertemperatuur van maximaal 45 °C ) en LTV-systemen (aanvoertemperatuur van maximaal 65 °C). In de meeste gevallen wordt hierbij verwarmd met een (hybride) warmtepomp of een CV-ketel met een aanvoertemperatuur tot 65 °C.
Eigenschappen open LT-collectoren:
Eigenschappen LTV-collectoren:
Als vloerverwarming wordt aangesloten op blok- of stadsverwarming met een hoge aanvoertemperatuur, dan worden ook hiervoor mengcollectoren met een circulatiepomp toegepast.
Deze collectoren zijn voorzien van een terugslagklep en een temperatuur-retourbegrenzerom aan de eisen van stadsverwarming te voldoen.
Eigenschappen:
Ruimtes doeltreffend verwarmen vanuit de vloer is mogelijk in vrijwel elke situatie, maar om deze manier van verwarmen te integreren in zeer specifieke (nieuwbouw-) projecten of om gebruik te kunnen blijven maken van oudere vloerverwarming-systemen die in de jaren '70 zijn aangelegd, is het vaak noodzakelijk om de verdeler van het systeem hierop aan te passen.
Beschikbare collectoren:
Een vloerverwarmingscollector kan op vrijwel elke plek in huis worden geplaats, maar het is aan te bevelen om de collector in een droge, centraal gelegen ruimte te hangen.
Wanneer u gebruik gaat maken van een hoogtemperatuur- of LTV-collector die is uitgerust met een pomp, dan is het raadzaam om deze niet ín of tegen de muur van een slaapkamer te plaatsen. Als de pomp in werking is, zou dit kunnen leiden tot gering trillingsgeluid. Daarnaast willen wij u adviseren om de collector op een plaats te hangen die gemakkelijk te bereiken is als er in de toekomst onderhoudswerkzaamheden nodig mochten zijn.
Hoe dik moeten de aanvoer- en retourleidingen voor een collector zijn?
Kan een collector onder de vloer geplaatst worden?
Vloerverwarming-Direct biedt een uitgebreid assortiment aan watergedragen en elektrische vloerverwarmings-systemen, installatiematerialen en zoneregelingen.
Alle soorten vloerverwarming
Of u nu kiest voor elektrische vloerverwarming, watergedragen vloerverwarming of vloerverwarming in combinatie met stadsverwarming; bij ons vindt u het systeem dat u nodig heeft voor de beste prijs.
Heeft u een advies op maat nodig?
Neem gerust contact met ons op.
Gratis legplan en snelle levering
Bestelt u bij ons een volledig watergedragen vloerverwarmings-systeem? Dan ontvangt u gratis een legplan, zodat u precies weet hoe u de vloerverwarming moet leggen en omdat we bijna alles op voorraad hebben, kunnen we uw producten snel leveren.